doriekefotografie

Vraag & Antwoord

Zit er standaard een trouwalbum bij een trouwreportage?
Nee, dit is niet standaard. Er kan een digitaal opgemaakt trouwalbum worden geleverd. De tarieven van een digitaal opgemaakt album variëren. Dit hangt o.a. af van de wensen, albumomslag en hoeveelheid bladen. Vraag voor meer informatie de tarievenlijst aan via het contactformulier.

Kunnen wij zelf de foto’s selecteren die wij graag in het trouwalbum willen hebben?
Zeker! Bij de dvd wordt een contactsheet geleverd. Op de contactsheet zijn de foto’s in klein formaat afgedrukt met daaronder de bestandsnaam. Wanneer jullie klaar zijn met de selectie mail je de bestandsnamen door en kan ik beginnen met het opmaken van het album. Zodra de opmaak klaar is, neem ik contact met jullie op en maken we een afspraak om de opmaak te bekijken. Wanneer jullie de opmaak hebben goedgekeurd, duurt het maximaal 3 weken voordat jullie het album in huis hebben.

Wat gebeurd er wanneer jij op de dag van onze bruiloft verhinderd bent?
Bij overmacht (bv. ziekte, ongeval, begrafenis in de 1e-lijn) zal ik voor een vervangende fotograaf zorgen. De extra kosten die dit met zich mee zal brengen, zullen voor mijn rekening komen. Echter het bewerken van de foto’s en het afleveren van dvd, album e.d. zal dan alsnog door mij worden gedaan.

Hoeveel foto’s krijgen wij op dvd?
Het is lastig om dat precies aan te geven. Dit hangt af van de gebeurtenissen op de trouwdag en het aantal uren dat ik aanwezig zal zijn. Gemiddeld staat 1 uur fotograferen gelijk aan 25 foto’s op dvd. ( 2 uur = 50 foto’s, 3 uur = 75 foto’s, enz. )
De bewerkte foto’s worden in hoge resolutie op dvd gezet. Zo hebben jullie het nabestellen van de foto’s zelf in de hand.

Moeten wij een aanbetaling doen op onze boeking?
Na het eerste gesprek ontvangen jullie vrijblijvend een offerte.
Wanneer jullie akkoord gaan met de offerte wordt de optie op jullie trouwdatum omgezet in een boeking.
Jullie krijgen vervolgens per post een overeenkomst en een factuur met een aanbetaling voor de helft van het aantal uren fotografie. Wanneer de factuur is voldaan is de boeking definitief. Dit is zowel voor jullie als voor mij een zekerheid.

Worden onze foto’s automatisch op jouw website/blog geplaatst?
Uiteraard gaat dit in goed overleg. Ik vind het leuk om het werk wat ik maak te laten zien op mijn website/blog maar wanneer de klant dit liever niet wil dan respecteer ik die keuze en blijven de foto’s privé.