doriekefotografie

Vraag & Antwoord

Fotografeer je ook voor geboortekaartjes?
Zeker! Wanneer het ontwerp van het geboortekaartje klaar is, kunnen we vrijblijvend een afspraak maken om de wensen m.b.t. de fotografie door te spreken. Wanneer jullie kindje geboren is, vind ik het prettig dit z.s.m. te horen zodat we samen het moment van fotograferen kunnen afspreken. Meestal lukt dit binnen 1 a 2 dagen na de bevalling. Meer info lees je hier.

Ik ben zwanger en wil graag foto’s van mijn buik laten maken. In welke week van mijn zwangerschap kan ik mij het beste laten fotograferen?
Het liefst tussen de 34 en 36 weken van de zwangerschap. Dan is de buik mooi rond! Wanneer je een tweeling verwacht, dan is het verstandig eerder te fotograferen, tussen de 28 en 30 weken van de zwangerschap.

Op welke dagen fotografeer je?
Ik fotografeer op; maandag (tot 14.30u), dinsdag en donderdag (hele dag), woensdag (tot 12.30u). Omdat ik veel tijd en zorg besteed aan de selectie en nabewerking van mijn foto’s, plan ik gemiddeld 3 afspraken per week. Maak dus op tijd een afspraak…

Fotografeer je ook op zaterdag?
Ja, er is dan wel een toeslag van € 45,- van toepassing.

Mijn kind is ziek op de dag van de fotosessie, wat nu?
Geen probleem, dan verzetten we de fotosessie.

Fotografeer je in een studio?
Nee, ik fotografeer bij de klant thuis of op een (buiten-)locatie naar keuze.  Kinderen voelen zich thuis het meest op hun gemak. Van ouders hoor ik vaak dat dit als erg prettig wordt ervaren.
Ik werk voornamelijk met daglicht, (of met een klein invulflitsje) wat in mijn ogen het pure van het ‘kind-zijn’ naar boven haalt.

Kan ik ook voorbeelden bekijken van een foto-afdruk op canvas of op plexi-glas?
Zeker! Ik neem altijd voorbeelden mee naar de klant. Van zowel afdrukken op fotopapier als op andere materialen.

Mogen de ouders ook op de foto?
Wanneer er behoefte aan is, fotografeer ik papa en/of mama mee maar het kind staat centraal. Ik fotografeer geen familie en/of standaard gezins-portretten.

Wat trek ik mijn kind(eren) aan voor de fotosessie?
Het meest pure effect bij kleine baby’s en kinderen krijg je zonder (boven) kleertjes. Zorg er in dit geval voor dat het lekker warm is in huis tijdens de fotosessie. Verder doet witte kleding gecombineerd met spijkerstof het ook altijd goed op een foto. Of spijkerstof gecombineerd met een andere (felle) effen kleur. Liever geen teksten of drukke patronen op de kleding. Dit leidt alleen maar af van het belangrijkste onderwerp!

Je hebt bij ons gefotografeerd, hoe gaat het nu verder?
De factuur van de fotosessie ontvang je na afloop van het fotograferen. Wanneer deze voldaan is ontvang je binnen 8 werkdagen een mail met een persoonlijke inlogcode om je foto’s te kunnen bekijken. Via mijn website kun je met deze code inloggen en kom je terecht in een online galerij voorzien van een bestelsysteem. Hier kun je je fotoafdrukken etc. bestellen en betalen via ideal. Wanneer de betaling binnen is wordt je bestelling binnen 10 werkdagen thuis gestuurd.

Kan ik de keuzefoto’s die ik online zie staan zelf afdrukken?
Nee, helaas. De keuzefoto’s zijn in lage resolutie en alleen bedoeld om een keuze te maken voor een nabestelling. Wel zijn ze geschikt voor het web. (bv. Hyves en Facebook) Wel kan er een cd besteld worden waarop ik de digitale bestanden in hoge resolutie zet zodat je zelf de foto’s ten alle tijde kan afdrukken.

Zie hiervoor de tarieven.

Worden onze foto’s automatisch op jouw website/blog geplaatst?
Uiteraard gaat dit in goed overleg. Ik vind het leuk om het werk wat ik maak te laten zien op mijn website/blog maar wanneer je dit liever niet wil dan respecteer ik die keuze en blijven de foto’s privé.