doriekefotografie

Vraag & Antwoord

Voor wie is ‘liefde in beeld’ bedoeld?
Voor iedereen die verliefd, verloofd of getrouwd is.

Op welke dagen fotografeer je?
Ik fotografeer op; maandag, dinsdag en donderdag. Omdat ik veel tijd en zorg besteed aan de selectie en nabewerking van mijn foto’s, plan ik gemiddeld 3 afspraken per week. Maak dus op tijd een afspraak…

Fotografeer je ook op zaterdag?
Ja, er is dan wel een toeslag van € 45,- van toepassing.

Een van ons is ziek op de dag van de fotosessie, wat nu?
Geen probleem, dan verzetten we de fotosessie.

Onze fotosessie is op een buitenlocatie en er wordt slecht weer voorspeld, wat nu?
Dat is inderdaad altijd even afwachten in Nederland ; -) Wanneer er bewolking is of het ‘miezert’ een beetje, dan gaat de fotosessie gewoon door. Wanneer het echt hard regent, hard waait etc. dan overleggen we voorafgaand aan de fotosessie of we gaan fotograferen in een geschikte binnenlocatie of dat we de sessie verplaatsen naar een andere dag. Uiteraard in goed overleg en rekening houdend met onze agenda’s. (die van jullie en die van mij)

Fotografeer je in een studio?
Nee, ik fotografeer op een (buiten-)locatie naar keuze.  De keuze van de locatie is aan jullie. Te denken aan; bosrijke omgeving, een strandje, graffiti omgeving maar ook bij (één van) jullie thuis kan een mogelijkheid zijn, mits het ruim is en er (veel) daglicht naar binnen valt. Komen jullie er niet uit om een geschikte locatie te vinden, dan help ik jullie en gaan we samen op zoek!

Kunnen wij ook voorbeelden bekijken van een foto-afdruk op canvas of op plexi-glas?
Zeker! Ik neem altijd voorbeelden mee naar de klant. Van zowel afdrukken op fotopapier als op andere materialen.

Wat voor kleding adviseer je ons om aan te trekken voor de fotosessie?
Het belangrijkste is dat jullie kleding op elkaar is afgestemd. Denk hierbij aan eenzelfde kleur(tint) in de kleding. Het liefst geen kleding waarbij teksten of prints nadrukkelijk aanwezig zijn, dit leidt alleen maar af van het belangrijkste onderwerp in de foto; jullie!

Je hebt ons gefotografeerd, hoe gaat het nu verder?
De factuur van de fotosessie ontvang je na afloop van het fotograferen. Wanneer deze voldaan is ontvang je binnen 8 werkdagen een mail met een persoonlijke inlogcode om je foto’s te kunnen bekijken. Via mijn website kun je met deze code inloggen en kom je terecht in een online galerij voorzien van een bestelsysteem. Hier kun je je fotoafdrukken etc. bestellen en betalen via ideal. Wanneer de betaling binnen is wordt je bestelling binnen 10 werkdagen thuis gestuurd.

Kunnen wij de keuzefoto’s die we online zien staan zelf afdrukken?
Nee, helaas. De keuzefoto’s zijn in lage resolutie en alleen bedoeld om een keuze te maken voor een nabestelling. Wel zijn ze geschikt voor het web. (bv. Hyves en Facebook) Wel kan er een cd besteld worden waarop ik de digitale bestanden in hoge resolutie zet zodat jullie de foto’s ten alle tijde kunnen afdrukken of kunnen gebruiken voor bv. jullie trouwkaart/uitnodiging.
Zie hiervoor de tarieven.

Worden onze foto’s automatisch op jouw website/blog geplaatst?
Uiteraard gaat dit in goed overleg. Ik vind het leuk om het werk wat ik maak te laten zien op mijn website/blog maar wanneer jullie dit liever niet willen dan respecteer ik die keuze en blijven jullie foto’s privé.