Dorieke Fotografie

Over mij

Mijn naam is Dorieke.
Samen met mijn man en drie zoons woon ik in Hasselt. Fotografie is mijn grote passie. Vanaf kinds af aan was ik al in de weer met wegwerpcameraatjes en een analoge camera waarvan ik de fotorolletjes bijna wekelijks naar de fotozaak bracht. Op de middelbare school kocht ik mijn eerste digitale compact camera. Geen rolletjes meer; ik ging los. Iedereen in mijn omgeving moest eraan geloven en legde ik vast.

Van hobby naar werk

Urenlang kon ik mensen observeren. Wie zijn ze? Waarom doen ze wat ze doen? Wat drijft ze? Via een omweg van een opleiding tot verpleegkundige, wat niet het juiste voor mij bleek, volgde ik mijn passie en schreef ik mij in 2008 in bij de Fotovakschool in Apeldoorn.

Daar ontdekte ik mijn eigen stijl. Naast de opleiding werkte ik in een fotozaak waar ik kleine fotosessies deed. Langzaam groeide mijn hobby uit tot mijn werk en kon ik mijn baantje opzeggen.

Dichter bij mezelf

Een periode die veel impact op mij en mijn werk heeft gemaakt was mijn burn-out. Ik liet los wat me niet meer diende en kwam dichter bij mezelf te staan. Ik leerde veel over mezelf én gelukkig kwam mijn passie voor fotografie weer terug. Nu voel ik die passie vanuit een diepere laag – meer verbonden met mezelf. Ik ben blij met mijn eigen, unieke stijl, en ik wil niets liever dan daar trouw aan blijven.

Ik vang jouw verhaal in beeld

‘Als je jezelf bent, komt het wel goed’, is een boodschap die ik mezelf en jou graag meegeef. Ik geef jou en/of je kind tijdens de shoot graag het gevoel dat je helemaal jezelf mag zijn en stel je hierbij op je gemak. Met aandacht, tijd en ruimte leg ik je vast zoals je bent. 

photography is an art of observation. It has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.

Als beelddenker leg ik schoonheid graag vast. Pure schoonheid zit voor mij in eenvoud, rust, een echte blik of emotie. Het weerspiegelt de liefde en bewogenheid die ik in je zie of die je in je bedrijf of interieur legt. Mijn passie is dit te vertalen naar beeld; op mijn authentieke manier die ik graag aan je toon in mijn portfolio. Ik fotografeer graag met daglicht en kies samen met jou een plek die helder en rustig is, zonder ‘ruis’ in de achtergrond, zodat jij en/of jouw gezin goed naar voren komen. De mooiste foto’s vind ik die waarbij je je niet bewust bent van de camera. Een schaterlach, liefdevolle glimlach (naar elkaar) of juist een afdwalende blik. Mijn sensitiviteit zet ik in om te voelen wat rake momenten zijn zodat jij straks foto’s in handen hebt waarvan denkt: ‘Ja, dit ben ik. Dit zijn wij.’ Dat je er trots op bent en warm van wordt. Dan word ik dat ook.

Spreekt mijn stijl je aan en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? 
Het lijkt me leuk om met je in contact te komen!

Liefs,

Dorieke